• kaygılarım azaldı...

    Kaygılarım azaldı. Doğal doğum ve bebek bakımına dair alternatif görüşleri öğrenmek beni rahatlattı. Kendime ve içgüdülerime güvenmem gerektiğini bana hatırlattı.

    15.06.201
    Hicran
  • belirsizlikler ortadan kalktı...

    Samimi, rahat ve paylaşıma çok açık bir ortam yarattığınız için çok teşekkür ederim. Genel anlamda sürecin kafamda daha net canlanmasına ve daha rahatlamama yardımcı oldu, belirsizlikler ortadan kalktı.

    04.05.201
    Fatma Nur
  • aktarılan bilgiler sade olduğu kadar kapsamlı...

    Eşimle birlikte bebeğimiz 22 haftalık iken Doğuma Hazırlık Eğitimine katıldık. Süreçte aktarılan bilgiler sade olduğu kadar da kapsamlı. 2 günün sonunda gözlerimiz açıldı diyebilirim. Hamilelik, doğum ve doğum sonrası sürece hem zihinsel hem de psikolojik olarak çok daha hazır hissediyoruz. Yaşayacaklarımıza daha çok güveniyoruz. Bebeğimizi o gün ilk doğumgünü partisinde kucaklamak için heyecanlanıyoruz. Bütün çiftlere tavsiye ederim.

    25.04.201
    İrem Günay
  • herkese tavsiye ediyorum...

    Nur’un anlatışına bayıldım Çok samimi, rahat bir ortam. Daha interaktif bir gruba dahil olmak isterdim ama. Her türlü soruma cevap alabildim ve çok rahatladım. Doğuma gerçekten hazır hissediyorum. Allah’tan DOUM’u bulduk Herkese tavsiye ediyorum.

    21.04.201
    Esra
  • eğitmenin objektif yaklaşımı çok iyiydi...

    Eğitmenin bilgi düzeyi ve objektif yaklaşımı çok iyiydi. Özellikle doğum konusunda verilen detaylı bilgiler bilinçlenmeme ve kendime daha güvenli hissetmeme çok yardımcı oldu.

    21.04.201
    Kıvılcım
  • zihin ve ruh olarak daha hazırım...

    Benim açımdan çok olumlu oldu. Öncesinden bilmediğimiz ve hatta bilmediğimizin farkında olmadığımız birçok konudan dolayı hazır hissetmiyorduk ve bundan dolayı endişelerimiz ve korkularımız vardı. Bu derslerin sonucunda aldığımız bilgi ve aramızdaki paylaşımlar sayesinde bu endişelerin üstesinden geldiğimizi düşünüyorum ve bu dersler sonrası zihin ve ruh olarak daha hazır olduğumuzu düşünüyorum.

    03.02.201
    Selda
  • iyi ki katılmışım...

    Genelde duyup da gerekliliğine çok fazla inanmadığım bir durum olmasına rağmen, katıldıktan sonra ‘iyi ki katılmışım’ dediğim bir tecrübe oldu. Bu belki dersleri hazırlayıp sunan eğitmenlerin başarısından kaynaklanan bir sonuç ancak ne olursa olsun çok değerli ipuçları yakaladım. İnşallah pratikte uygulamada başarılı olurum.

    03.02.201
    Melda
  • benim için çok faydalı...

    İlk defa bir doğuma hazırlık kursuna katıldım. Benim için çok faydalı olduğuna inanıyorum. Bildiğimi sandığım şeylerin bir kısmının yanlış olduğunu anladım, bilmediğim şeyler öğrendim ve en önemlisi bunları (merak, kaygı, korku vs.) çokça paylaşıp güvenebileceğim cevaplar aldım.

    04.12.201
    Ayşegül
  • samimi, rahat ve paylaşıma çok açık bir ortam...

    Samimi, rahat ve paylaşıma çok açık bir ortam yarattığınız için çok teşekkür ederim. Genel anlamda sürecin kafamda daha net canlanmasına ve daha rahatlamama yardımcı oldu, belirsizlikler ortadan kalktı.

    04.12.201
    Ayşe
  • çok eğlenceli ve faydalı olduğunu düşünüyorum...

    Didaktik olmayan doğal ve sıcak bir yaklaşımda anlatıldığı, tartışmaya ve sorulara açık olduğu için çok eğlenceli ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Daha sıkıcı olabileceğini düşünmüştüm, ama hiç olmadı.

    04.12.201
    Selen Özüekren
  • çok keyifliydi...

    Küçük bir grup olması ve interaktif geçiyor olması çok keyifliydi. Bebekli bir yaşama kendimizi alıştırmak için çok iyi bir araç olduğuna inanıyorum.

    18.08.201
    Gülşah Nomak
  • arkadaşça samimi ve rahat yaklaşım...

    Konunuza son derece hakim olduğunuz, sorulan her soruya kapsamlı ve sabırla cevap verdiğiniz, arkadaşça samimi ve rahat yaklaşımınız, genel olarak eğitime güven duymamızı sağladı.

    20.06.201
    Harika
  • the breathing techniques certainly helped

    What is the birth/delivery environment like? Other than the commonly known epidural, what other medical procedures or interventions are applied generally? Do fathers-to-be get to cut the umbilical cord?” As a mother-to-be, these questions came to my mind about the impending birth of my child. Coupled with being an expatriate living in Istanbul with no knowledge of the birthing practices or preferences here, more questions popped into my mind during my pregnancy. While most of these questions can be researched online these days, I still felt it would be advantageous to attend some local birthing seminars and to consult with local birthing resources. Most hospitals, at least at the one that I had planned to give birth in, offer birthing classes however, I had wanted to attend one that is not affiliated to any hospital in order to get independent advice about natural childbirth and the overall birthing process. DOUM caught my attention when I was reading an article about natural childbirth in Turkey. The article peaked my interest in learning more about the philosophies behind DOUM. DOUM’s internet site contains many useful resources from information on yoga classes to pointers on what to consider during childbirth. In addition, DOUM is the only organization where I could find birthing classes conducted in English and catered to foreigners and locals alike. The course offering appeared to be customized exactly to my needs. Nur and Basak, the co-owners of DOUM were also very friendly when i first contacted them about their course offering. In the 4 part course that I had attended, Nur and Basak ensured that we had an open forum to discuss anything that came to our minds about natural childbirth. They encouraged us to ask questions about Turkish birthing practices and reminded us to feel empowered to make our own decisions on how we want our birthplan to be like. They also shared with us the various generally considered compulsory versus elective medical interventions during births. Breathing techniques were also shared and practiced in the group. The atmosphere of the classes as led by Nur and Basak made it very comfortable for us to share our concerns and ask our questions. It is because of the information that I learnt from DOUM that I was able to mainly enjoy the birthing process of my daughter Selin. The breathing techniques certainly helped and just knowing what to expect during labour and delivery was a big plus for my husband and I.

    20.06.201
    Phyllis
  • aile gibi olduk...

    Çok samimi ve içten hazırlanmış bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Okuduğum ancak üzerinde pek düşünmediğim konular hakkında düşünmemi sağladı. Özellikle pratiğe yönelik ipuçları çok faydalı oldu. Eğitmenler kendilerini konuya çok adamışlar ve kendimi çok rahat hissetirdiler. Aile gibi olduk!

    11.06.201
    Fatma
  • bu güveni verdiğiniz için teşekkürler...

    Derslerin sadece yarısına katılma imkanı bulduğum için diğer aileler kadar bilgilenemeyeceğimi sanıyordum ancak kısa süre de olsa vakit geçirince sanki kendime daha güvenir hissettim. Bu güveni verdiğiniz için teşekkürler.

    21.12.201
    Hasret
  • öğretici ve de son derece faydalı...

    Öğretici ve de benim için son derece faydalı olduğunu düşünüyorum. Daha evvel en ufak bir fikrim olmayan konularla ilgili bilgi sahibi olmak içimi rahatlattı. Nur Hanım’ın sabırlı ve de açıklamakta uzman tavrı sıcak ve samimi ortamda geçmesini sağladı düşüncesindeyim. Derslerin sayısının daha fazla, uzunluğunun 2 saat kadar olmasını tercih ederdim.

    21.09.201
    Defne Karayazgan
  • helped us to become fully aware parents-to-be...

    When I got pregnant, I knew that I wanted to live this experience in the most natural way. But this is not as simple as it sounds, especially in a world where birth has become to be more like a medical operation than a natural procedure. I needed someone to guide me through this amazing adventure. I was disappointed to discover that there are practically no midwives following pregnancies and labours in Turkey. Fortunately, a friend told me about Do-um. I spoke about it with my doctor, who encouraged me to join their classes. He agreed that I should be as much prepared as possible. At the beginning, what I was looking for was just a breathing technique to deal with the pains. This is what I had in mind concerning birth preparation courses. When my husband and I joind Do-um we discovered there was much more we ignored! We were happily surprised to find ourselves surrounded by serious and caring professionals who provided us with important information about all aspects of pregnancy and birth. They helped us to become fully aware parents-to-be and ready to deal with the miracle of life and we are greatful for this. I would also like to stress the importance of these courses particularly for my husband, who became the most motivated and involved partner, ready to support me all through the labour. Do-um helped us to become a team, which is extremely important. When the moment came, I felt ready. I went to the hospital with great excitement but without stress. And I did it!

    17.05.201
    Eugenia
  • bu kadar büyük bir sevgi ve özveriyle yapılır...

    Sevgili Nur & Başak, Doğuma hazırlık eğitiminizle ilgili size birkaç satır yazmak istedim. Tüm emeğiniz için çok çok teşekkürler. Bu iş ancak bu kadar büyük bir sevgi ve özveriyle yapılır. Siz bu konuda mükemmeldiniz. Sizin eğitiminize katılmadan önce doğum ve özellikle de doğal doğum konusunu sözde iyice araştırıp, okuyup, öğrenip gelmiştim. Aslında eğitimden önce kafamda kadın olmak, anne olmak ve doğumla ilgili bin tane tilki dolaşıyordu. Bilgi kirliliğinden zihnim allak bullak olmuştu. Sizden aldığım eğitimle tüm bu bilgiler netleşti. Kafası karışmış şaşkın bir anne adayı olarak girdiğim kapıdan, eğitimin sonunda ne istediğini bilen, doğumla ilgili kendi tercihlerini oluşturmuş, kendi bedenine ve bebeğine sahip çıkmaktan korkmayan, doktor ve hastane seçerken nelere dikkat etmesi gerektiğini bilen, doğumda esas aktif rolün kendisine ait olduğundan kesinlikle emin olan, güçlü ve kendine güvenli bir kadın olarak çıktım. Bunun hem benim hem de oğlum için ne kadar değerli bir armağan olduğunu bilemezsiniz. Kadın bakış açısıyla, sonsuz sevgi ve sabırla verdiğiniz eğitim benim hayatımı değiştirdi. Eğitim bittikten sonra da hamilelik ve doğumla ilgili çeşitli kaynaklar ararken size başvurduğumda, bana hep aynı özen ve sevgiyle yaklaştığınız için ayrıca teşekkür ederim. Hamileliğim boyunca bana bir telefon mesafesinde olduğunuzu bilmek inanılmaz bir güven verdi. İkinize de ne kadar teşekkür etsem az. Sevgiler

    21.04.201
    Ayça
  • iletişim kuvvetli...

    Genel atmosferin rahat olması, iletişimin kuvvetli olması en güçlü taraflarından bence bu kursun. Gündemden çok sapılmadan rahat bir ortam olması öğrenmeyi, özümsemeyi kolaylaştırıyor bence.

    04.12.201
    Özge
  • ebeveyn olmaya daha hazır hissediyoruz...

    Aldığımız şey yalnızca bilgi değildi. Bir çeşit enerji aktarımı da oldu. Yasin de ben de kendimizi ebeveyn olmaya daha hazır hissediyoruz.

    04.12.201
    Zeynep

DOUM Aileleri ne diyor?



Kayıt


Bizden haber almak için kayıt ol!

gönder


Bu site ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, sağlık hizmeti vermemektedir. Bu sayfada yazılan bilgiler doktora danışılmadan tedavi amacıyla kullanılmamalıdır.


Copyright © 2018 do-um.com | Tüm Hakları Saklıdır.
Artwork by Ekin Nayır
Longplay Dijital Ajans Hizmetleri Logo


doum