Regresyon

Regresyon “gerileme, geriye gitme” anlamına gelen ve batı dillerinde kullanılan bir sözcüktür. Regresyon uygulaması genel anlamda, kişinin hayatında deneyimlediği, ona bir çok konuda engel olan ruhsal problemi çözmek amacıyla o problemin sebebini oluşturan olayların bilinçdışındaki kayıtlarına ulaşmak olarak tanımlanabilir. 

Regresyon birbirinden farklı pek çok sorunları çözmek için kullanılabilmektedir. Ve eğer yerli yerinde kullanılırsa gerçekten başka türlü çözülemeyecek pek çok soruna çözüm getirebilmektedir. Regresyon yoluyla çeşitli problemlerin bu yaşamdaki köklerine ulaşılabildiği gibi, geçmiş yaşamlardaki bazı anılara da ulaşmak mümkün olabiliyor. Geçmiş yaşamlar meselesi tartışmalı bir konu olabilir. Ama bazı durumlarda herhangi bir sorunun kökenini araştırdığınızda kişinin şu anki yaşamında o sorunun ortaya çıkması için yeterli miktarda sebep bulunmayabiliyor. Bu durumda, geçmiş yaşamların araştırılması çoğu zaman son derece isabetli sonuçlar veriyor. Ve çok büyük bir olasılıkla problemli durumla ilgili çok anlamlı bağlantılar içeren bazı senaryolar açığa çıkıyor. Tabi, bu senaryoların hakikaten bir geçmiş yaşam olup olmadığı meselesi tartışılabilir. Zaten regresyonda esas olan, ortaya çıkan anıların ne olduğu değil, sorunun çözülüp çözülmediğidir.   Eğer sorunun kökeni bu yaşamın dışındaysa o zaman regresyon neredeyse %100 etkili olmaktadır. Bunu bir örnekle şöyle açıklayabilir: Diyelim ki belli durumlarda aşırı stres ve korku yaşayan birisi olsun. Ve kişi kendini bildi bileli bunu yaşıyor. Bu durumda buna sebep olmuş bulunan tüm “öğrenmeler” o kişinin bilinçdışında saklı durumdadır. Yani her problemin çözümünün kendi içinde olması gibi, kişinin probleminin çözümü de kendi içindedir. Bu durumda öncelikle kişinin bu hayatıyla ilgili bir tarama çalışması yapılır ve soruna sebep olan travmatik durumlar varsa bunlar dönüştürülür. Eğer bu yeterli gelmiyorsa o zaman geçmiş yaşamlara bakılır ve ortaya çıkan senaryolar uygun yöntemlerle gözden geçirilir. Bunun sonucunda büyük olasılıkla problemli duygular ortadan kalkar ve kişi daha önce stres ve korku yaşadığı durumda artık bunu yaşamaz hale gelir. Bu durumda da çalışma amacına ulaşmış olur. 

Randevu içindo-um@do-um.com

Pelin Çallı Üney hakkında daha fazla bilgi için tıklayın...

DOUM Aileleri ne diyor?



Kayıt


Bizden haber almak için kayıt ol!

gönder


Bu site ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, sağlık hizmeti vermemektedir. Bu sayfada yazılan bilgiler doktora danışılmadan tedavi amacıyla kullanılmamalıdır.


Copyright © 2018 do-um.com | Tüm Hakları Saklıdır.
Artwork by Ekin Nayır
Longplay Dijital Ajans Hizmetleri Logo


doum